Підсумки конкурсу студентських есеїв у рамках спецкурсу Оксани Дудко «Жінки у війні та революції (1914 – перша половина 1920-х років)»

Зимова сесія – це час підведення підсумків. Ми ж хочемо урочисто оголосити переможців конкурсу студентських есеїв у рамках спецкурсу Оксани Дудко «Жінки у війні та революції (1914 – перша половина 1920-х років)», організованого Центром СУА з жіночих студій в УКУ.
Журі конкурсу (викладачка спецкурсу Оксана Дудко та керівниця Центру СУА з жіночих студій в УКУ Галина Теслюк) мали надзвичайно відповідальне завдання – вибрати найкращі роботи серед ґрунтовних і новаторських досліджень слухач(ок)ів спецкурсу. Вашій увазі трійка переможців:
І місцеМар’яна Мирош (студентка 4 курсу, програма «Історія») “Новий ідеал” жінки та її стосунків з чоловіком у 20-поч. 30-х рр. XX ст. на основі роману Валер’яна Підмогильного «Невеличка драма»
ІІ місцеМарта Гайдучок (студентка 3 курсу, програма «Історія») «Об’єктивація воячок на фронті Першої світової війни у добровольчих загонах на прикладі Олени Степанів та Марії Бочкарьової»
ІІІ місцеЯрослав Бедрій (студент 4 курсу, програма «Історія») «Образи медичної сестри часів Першої світової війни в Російській імперії»
Особливої відзнаки заслуговують й автор(к)и наступних есеїв: Христина Запісоцька “Бабські повстання” або образ нової жінки у першій половині 1920-х років”,
Олена Гутак “Модерні українські герої: Вплив гендерних ролей на творення стрілецького міфу у Галичині на початку ХХ ст.”,
Лілія Кабацька “Експлуатація жіночого тіла: проституція, під час війни та у міжвоєнний період на прикладі Російської та Австрійської імперій” і
Дмитро Гринишин “Образ української жінки під час війни в збірці оповідань Катрі Гриневичевої “Непоборні””.
Сердечно вітаємо переможців, а також усіх учасників та учасниць конкурсу! Нехай це інтелектуальне змагання стане для вас маленькою сходинкою на шляху до нових перемог. Дякуємо за Вашу відкритість, допитливість та креативність!