Відбувся ІІ Міжнародний науковий форум “Українська жінка в національному та глобальному просторі: історія, сучасність, майбутнє”

Центр СУА з жіночих студій в УКУ виступив одним із організаторів ІІ Міжнародного наукового форуму «Українська жінка у національному та глобальному просторі: історія, сучасність, майбутнє», який відбувся 6 листопада 2020 р.
Попри онлайн-формат, цьогорічний Форум об’єднав близько 50 учасниць/ків, які у своїх блискучих промовах ділилися результатами власних досліджень з тематики жіночих студій в галузях літературознавства, історії, соціології, політології, музикознавства та ін. Із усім різноманіттям тем доповідей і виступів можна ознайомитись у Програмі Форуму.
В межах роботи Форуму менеджерка Ольга Малецька виступила із презентацією Центру СУА з жіночих студій в УКУ, окресливши головні напрямки діяльності, поділившись успіхами реалізованих проектів та ідей.

 

А Галина Теслюк – керівниця Центру – виголосила доповідь про жіноче лідерство у Біблії на прикладі Міріам і Рут, у якій акцентувала ідеї солідарності, толерантності, готовності до діалогу, а також здатність жінок займати проактивну лідерську позицію у суспільстві.
Доброзичлива атмосфера відкритості, створена завдяки кропіткій роботі усіх організаторів, допомогла учасницям і учасникам спільно міркувати та переосмислювати трансформацію ролей і статусу жінки в українському суспільстві, а також у творенні його ціннісних орієнтирів.
Матеріал головних організаторів Форуму  – Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка – доступний за покликанням http://dspu.edu.ua/news/ii-mizhnarodnyj-naukovyj-zhinochyj-forum-u-drogobychi/